Jubileumconcert op 7 oktober 2017

JUBILEUMCONCERT op zaterdag 7 oktober

CMV Harmonie Leek bestaat 80 jaar en dat wordt gevierd met een groots concert op zaterdag 7 oktober in de Rodenburghal. En bij een jubileumconcert hoort natuurlijk extra spektakel! Het bekende TV format Maestro vormt de basis voor een bruisend programmaonderdeel.

Het A-orkest van de Harmonie staat deze avond beurtelings onder leiding van (ex)-politicus Paul Tameling, huisarts Gerhard Geerts en dominee Henk Bondt. Deze onervaren maestro’s gaan de uitdaging aan om twee muziekstukken te dirigeren; een “verplicht werk” en een muziekstuk naar eigen keuze. Want ondanks dat de heren allen muzikaal gezien ongeschoold zijn, zijn zij zeker wel muziekliefhebbers. Dit resulteert in een muzikaal gezien zeer afwisselend programma!

Natuurlijk hoort bij deze avond een professionele jury, bestaande uit twee oud-dirigenten van Harmonie Leek: Jappie Kuipers en Jan Brouwer. Behalve het Maestro-gedeelte spelen het A-orkest en Hit onder leiding van de vaste dirigent Wim Westerman uiteraard ook een gevarieerd muzikaal eigen programma.

wim-westerman Wim Westerman

80 jaar

Op 10 februari 1937 werd de basis gelegd voor wat wij nu kennen als CMV Harmonie Leek en 80 jaar na dato is de vereniging nog springlevend. Eerder dit jaar, precies op de datum van oprichting, gaf Opleidingsorkest HiT een succesvol scholenconcert, waarmee ze een landelijke originaliteitsprijs in de wacht sleepten!

1937aaTijdens de avond wordt de geschiedenis van de vereniging ook in beeld gebracht. Om alvast in de stemming te komen: de foto uit 1937 laat de vereniging van 80 jaar geleden zien, daarnaast een foto van de Harmonie anno nu. We hopen vele oud-leden te mogen begroeten!

leek-de-harmonie-dec-2015-1Harmonie Leek nodigt u graag uit om deze jubileumavond mee te vieren. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via de leden van CMV Harmonie Leek, via voorverkoopharmonie@gmail.com en via de concertlocatie: Rodenburghal Leek.