Screen Time – Benefietconcert met muziek bekend van film en tv

Uniek project van Harmonie Leek met Samenlevingsschool De Stapsteen

Het concert van schoolorkest Stapsteen en Harmonie is op zaterdag 25 maart in de Hoeksteen, Lindensteinlaan 1 in Leek. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis.

Sinds dit schooljaar 22/23 werkt CMV Harmonie Leek samen met basisschool de Stapsteen in een uniek project. Vanaf november krijgen leerlingen van De Stapsteen wekelijks les op een door henzelf gekozen instrument. Docenten van Het Kunstkwartier (muziekschool) geven les op fluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone en slagwerk en de leerlingen leren samenspelen in het Stapsteen schoolorkest. Lindy Adema, als docent verbonden aan Het Kunstkwartier én lid van Harmonie Leek leidt het project en dirigeert het Stapsteen-schoolorkest. Een aantal leden van de Harmonie en ouders van de Stapsteen ondersteunt het project door wekelijks te helpen bij de lessen.

Generale repetitie op zaterdag 11 maart.

Bij de generale repetitie (foto) spatte het enthousiasme bij de leerlingen ervan af: indrukwekkend om als leerling met zo’n groot orkest samen te spelen! Eén van de doelen van dit bijzondere project is dat de leerlingen na deze fase verder gaan met hun muzieklessen en ook deel gaan uitmaken van een orkest voor beginnende muzikanten.

De gemeente Westerkwartier draagt bij aan dit unieke project middels een subsidie van het programma ‘Tijd voor Toekomst’. Het heeft als doel kinderen kennis te laten maken met nieuwe talenten en zo een kansrijke generatie Groningers te laten opgroeien.

Concert Harmonie Leek – Stapsteen: benefiet voor aardbevingsramp
De samenwerking tussen Harmonie Leek en de Stapsteen resulteert in gezamenlijk concert op zaterdag 25 maart in de Hoeksteen. In dit concert laten de leerlingen van de Stapsteen zien hoe je na een half jaar muziekles al mee kunt spelen in een orkest.

De leerlingen van het schoolorkest De Stapsteen zitten tijdens het concert in het grote orkest van Harmonie en ze spelen samen een aantal ingestudeerde muziekstukken, waaronder Baby Shark en het eigen schoollied: Het Stapsteenlied. Daarnaast speelt Harmonie Leek een eigen programma met o.a. muziek uit de bekende Disneyfilms, Pirates of the Caribean, Soldaat van Oranje. Een leerling van De Stapsteen presenteert het programma.

Aan het slot van het concert vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage die ten goede zal komen aan de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië.

Het concert van schoolorkest Stapsteen en Harmonie is op zaterdag 25 maart in de Hoeksteen, Lindensteinlaan 1 in Leek. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis.

Engelenorkest op Eerste Kerstdag

Het is een traditie die al vele jaren terug gaat: kerstliederen spelen op Eerste Kerstdag. Ook dit jaar heeft een ensemble van Harmonie Leek op kerstochtend op vele locaties in Leek kerstliedjes gespeeld. Het was een dankbare ochtend vol mooie ontmoetingen. Zo kwamen we o.a. RTV Zulthe tegen, waarna we met deze mooie foto op de website verschenen. We eindigden de route traditiegetrouw bij Vredewold.

Peter Hermse – RTV Zulthe

Muzikale omlijsting kerstwandeling

Afgelopen zondag vond de Kerstwandeling plaats in Leek. Tijdens deze wandeling door Leek volgen deelnemers de sfeervolle lichtjes en ontmoeten de figuranten uit het kerstverhaal. Ook klinken er op verschillende locaties kerstliederen. Ons orkest mocht plaatsnemen in de schaapsschuur van de Oosterheerdtboerderij, van waar we de wandelaars muzikaal begroetten.

Kerstconcert Christelijke Muziekvereniging De Harmonie en Interkerkelijk koor Testify

Op zaterdag 17 december 2022 geven de Harmonie en Testify samen een Kerstconcert.Een mooie samenwerking, waarbij diverse kerstliederen ten gehore gebracht zullen worden. De avond zal gevuld worden met bekende kerstliederen als, Stille Nacht en Komt Allen Tezamen en ook moderne kerstklassiekers zoals Driving Home for Christmas. Daarnaast zullen de Harmonie en Testify een aantal stukken gezamenlijk ten gehore brengen.

De kerstsfeer zat er al goed in tijdens de voorbereidende repetitie.

Een mooie unieke samenwerking, iets dat beide partijen nog niet eerder gedaan hebben.De leden van de Harmonie en Testify zien uit naar het concert en hopen op een volle kerk.Wees welkom bij deze avond met muziek, liederen en samenzang. Aanvang 19:30 uur.

Muzikale afsluiting buitenconcerten bij De Violier in Oostindie

Na drie donderdagen concerten geven op verschillende locaties zijn we toe aan een welverdiende vakantie. Van De Zijlen, tot de wandelvierdaagse tot De Violier; ons orkest heeft genoten van het enthousiaste publiek en het muziek maken met en voor nieuwe leden. Iedereen die geïnteresseerd is in het spelen in een orkest kan zich via onze website aanmelden. Ook als je geen instrument kunt spelen of een oude hobby nieuw leven wilt inblazen ben je van harte welkom – wij stellen diverse instrumenten ter beschikking. Bovendien ontvang je als lid van CMV Harmonie Leek ook komend seizoen 20% korting op het lesgeld van Het Kunst Kwartier! Op donderdag 1 september start CMV Harmonie Leek met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen, zoals de Grunneger Dainst op 11 september en een kerstconcert met Testify op 17 december. 

Feestelijk muzikaal onthaal voor wandelaars avondvierdaagse Leek

De wandelvierdaagse kent traditiegetrouw op de laatste avond een grootse afsluiting: een feestelijk onthaal in het dorp met bloemen en muziek. Dit jaar kregen de wandelaars ook op donderdagavond een feestelijk onthaal: ons orkest had zich namelijk bij de finish op Camping Nienoord opgesteld om zo de wandelaars muzikaal te verwelkomen. Op de klanken van Elvis, Abba en Queen kwamen ze na het afleggen van 5 of 10 km over de eindstreep, met nog genoeg energie in de benen om even te blijven luisteren naar ons optreden. Ook deze avond werd muzikaal afgesloten met “Alle Menschen werden Brüder”, waarbij muzikanten mogen aanschuiven om met hun eigen instrument mee te spelen.

Aanstaande donderdag 14 juli spelen we het derde en laatste buitenconcert bij De Violier in Oostindie. Speel je een instrument? Print dan de muziek via www.harmonieleek.nl/speel-mee en schuif ook aan!

Eerste succes in reeks buitenconcerten CMV Harmonie Leek

Afgelopen donderdag was ons eerste buitenoptreden! Ter hoogte van Spant 1 verblijdden we bewoners van Het Koetshuis in Tolbert en hun buurtgenoten met een muzikaal optreden. Van Queen tot Andre Rieu en van Abba tot de Hokey Pokey; het publiek was meteen in de stemming en werd dan ook uitgenodigd om met slagwerkinstrumentjes mee te doen! Het concert werd afgesloten met een gezamenlijk gespeeld en gezongen ‘Alle Menschen werden Brüder”, net op tijd voordat een onweersbui losbarstte. We kijken terug op een succesvol buitenoptreden.

Komende donderdagen geven we nog twee buitenconcerten. Ook deze concerten worden afgesloten met ‘Alle Mensen werden Brüder’ en iedereen die een instrument bespeelt is hiervoor van harte uitgenodigd! Kijk op www.harmonieleek.nl/speel-mee voor meer informatie en de partijen van ‘Alle Menschen werden Brüder”. De volgende buitenconcerten zijn op 7 juli om 19:30 uur bij de Finish van de Wandelvierdaagse (Pannenkoekenburcht Nienoord) en op 14 juli 20:00 uur bij De Violier in Oostindie.  

Drie donderdagen genieten van muziek met CMV Harmonie Leek

Muziek maken geeft ontspanning en plezier. Hoe leuk is het om dit te delen met een heel orkest? Juist daarom zijn de leden van CMV Harmonie Leek zo blij dat er weer gemusiceerd kan worden. Elke donderdagavond wordt er van 20:00 tot 22:00 uur gerepeteerd in Station Rodenburg, naast de Rodenburghal. Naast het weer kunnen repeteren, kijken we als vereniging ook weer enorm uit naar optreden voor publiek. Daarom verruilen we drie donderdagen ons vertrouwde repetitielokaal voor de wijken van Leek en Tolbert!

We zien je graag tijdens een van onze buitenconcerten!

Speel mee!

Onze liefde voor muziek willen we delen met publiek maar ook met muzikanten! Bespeel je een instrument of heb je enige muzikale ervaring, we nodigen iedereen uit om het laatste nummer met ons mee te spelen. Elk concert wordt afgesloten met “Alle Menschen Werden Brüder”. Download je partij op www.harmonieleek.nl/speel-mee-de-muziek, neem je instrument mee en schuif aan. Meezingen mag ook!

De data van de buitenconcerten:

  • Donderdag 30 juni om 20:00 uur bij De Zijlen Spant 1 in Tolbert
  • Donderdag 7 juli om 19:30 uur bij Finish Avondvierdaagse in Leek / Pannenkoekenburcht Nienoord
  • Donderdag 14 juli om 20:00 uur bij De Violier in Oostindie, Leek.

Let op: bij slecht weer zijn we te vinden in onze repetitieruimte Station Rodenburg naast de Rodenburghal in Leek. Ook daar ben je van harte welkom!

Word lid van CMV Harmonie Leek

Gedurende drie avonden delen we de liefde voor muziek met muziekliefhebbers uit Tolbert en Leek. Ook lijkt het ons een leuke gelegenheid om nieuwe leden te ontmoeten. Heb je ooit een muziekinstrument bespeeld en wil je weer beginnen? Je bent van harte welkom, bovendien hebben wij vele instrumenten te leen. CMV Harmonie is een divers gezelschap van jong tot oud en van mensen met verschillende achtergronden. Bij ons vind je zoveel meer dan alleen muziek! Bijvoorbeeld een wekelijkse repetitie op donderdagavond, samen toewerken naar optredens, studiedagen (inclusief gezellige avonden) en de jaarlijkse afsluitende barbecue. Bij CMV Harmonie Leek maak je vrienden voor het leven!

Kijk voor meer informatie over onze vereniging ga naar www.harmonieleek.nl/speel-mee.

Terugblikken op de Markus Passie

Na twee jaar te maken hebben gehad met de coronapandemie en de lockdowns konden we in het jaar 2022 gelukkig twee uitvoeringen laten horen van de Markus Passion.  

Tijdens de generale op donderdag 13 april viel alles muzikaal op z’n plaats vanwege de volledige doorloop met alle deelnemers en hulpen, de Evangelist Sita Hofstra en de solisten Christy Luth en Karel Stegeman. We hadden een fenomenale avond.  

Op zaterdag 15 april kreeg dit een vervolg in Zuidhorn; de première. ’s Middags kwamen we voor de laatste microfoonrepetitie bijeen in de Gastkerk. Hierna volgde een stamppotbuffet waar we heerlijk van hebben gegeten. De uitvoering was goed, alhoewel de evangelist niet op alle plekken in de zaal even goed te verstaan was. Gelukkig waren alle teksten mee te lezen op de beamerpresentatie. De reacties na afloop waren mooi.   

Tijdens de Goede Vrijdagdienst op 15 april in de Hoeksteen in Leek hadden we als het ware een thuiswedstrijd. De kop was eraf en we speelden een indrukwekkende Markus Passion met twee fantastische zangers, een solide sprekende evangelist, een inspirerende dirigent en goede muzikanten! Zelfs componist Jacob de Haan was aanwezig. We eindigden met een oorverdovende stilte die indrukwekkend was. Nadien waren er in de wandelgangen veel positieven en emotionele reacties.  

Een mooie muzikale periode werd fantastisch afgesloten door twee geweldige uitvoeringen.