Terugblikken op de Markus Passie

Na twee jaar te maken hebben gehad met de coronapandemie en de lockdowns konden we in het jaar 2022 gelukkig twee uitvoeringen laten horen van de Markus Passion.  

Tijdens de generale op donderdag 13 april viel alles muzikaal op z’n plaats vanwege de volledige doorloop met alle deelnemers en hulpen, de Evangelist Sita Hofstra en de solisten Christy Luth en Karel Stegeman. We hadden een fenomenale avond.  

Op zaterdag 15 april kreeg dit een vervolg in Zuidhorn; de première. ’s Middags kwamen we voor de laatste microfoonrepetitie bijeen in de Gastkerk. Hierna volgde een stamppotbuffet waar we heerlijk van hebben gegeten. De uitvoering was goed, alhoewel de evangelist niet op alle plekken in de zaal even goed te verstaan was. Gelukkig waren alle teksten mee te lezen op de beamerpresentatie. De reacties na afloop waren mooi.   

Tijdens de Goede Vrijdagdienst op 15 april in de Hoeksteen in Leek hadden we als het ware een thuiswedstrijd. De kop was eraf en we speelden een indrukwekkende Markus Passion met twee fantastische zangers, een solide sprekende evangelist, een inspirerende dirigent en goede muzikanten! Zelfs componist Jacob de Haan was aanwezig. We eindigden met een oorverdovende stilte die indrukwekkend was. Nadien waren er in de wandelgangen veel positieven en emotionele reacties.  

Een mooie muzikale periode werd fantastisch afgesloten door twee geweldige uitvoeringen.