Spelen bij ‘Samen uit in Leek’

sul-affiche-768x1086Op zaterdag 3 november vond er een groots evenement plaats in het hart van Leek. De gemeente Leek gaat per 1 januari 2019 op in de gemeente Westerkwartier en hier werd uitgebreid aandacht aan besteed. Heel veel verenigingen kregen een podium op diverse plaatsen. Zo ook onze vereniging. Wij speelden eerst met HiT in de Oranjerie [entree van het koetsenmuseum]. We mochten ons verheugen in divers publiek.
p1030611 p1030603Het programma bestond uit de volgende stukken;
Dance of the Magyars – Ivo Kouwenhoven
Hallelujah – Chris B. Luca
Hokey Cokey – S. Freker
Klaar voor de start – David Well
The Bare Necessities – Dagmar Kildevann
Y.M.C.A. – David Well

Om vier uur was het de beurt aan het A-orkest. Hoewel de concertruimte ietwat klein van formaat was, speelden we mooie muziek omlijst door gesproken woorden door onze dirigent.
p1030631 p1030647Dit programma bestond uit de volgende werken;
Baby Elephant Walk – Mancini
On Wings of Liberty – Rob Goorhuis
Little Red Monkey – Marten vd Wal
Virginia – Jacob de Haan
Concerto d’Amore – Jacob de Haan
Lilo & Stitch – Peter Kleine Schaars
How to train your Dragon – J. Vinson

Grande finale Leekster Muziek Festival

De grande finale van het 3e Leekster Muziek Festival op 6 oktober 2018: de leden van Concordia uit ZevenhuizenFlexx Music Woldhoorn uit Tolbert en Christelijke Muziekvereniging Harmonie uit Leek vormden samen één groot orkest met meer dan 80 muzikanten! Na één dag studeren, per sectie en als groots gelegenheidsorkest, was dit dé afsluiter van de dag.

lmf-6-okt-2018-20Dank[!] aan alle muzikanten, dirigenten, workshopleiders én natuurlijk Rodenburghal Leek en Agora Theater Rodenburg Leek.

13okt

 

Dubbel Try-out Concert RodenburgTheater
Leek – Dit jaar neemt CMV Harmonie Leek o.l.v. dirigent Wim Westerman deel aan het concours in Hoogeveen om in de vierde divisie haar muzikale vaardigheden te presenteren aan een deskundige jury. Het Groninger orkest Harmonie’67 onder leiding van Floris de Wever neemt op 3 november deel aan Openbare Nederlandse Harmonie Kampioenschappen in Drachten. Zij doen mee in de tweede divisie.

Spelen voor publiek en jury

Voor CMV Harmonie Leek een mooie aanleiding om Harmonie’67 uit te nodigen voor een Try-out Concert op zaterdag 13 oktober, zo kunnen beide orkesten hun werken uitvoeren voor publiek. Een concours of kampioenschap is voor muzikanten en dirigent altijd een spannende ervaring, want het gaat om de prestatie, beoordeeld door een vakkundige jury. Tijdens dit Try Out Concert proberen beide orkesten zoveel mogelijk de spanning van het concours te benaderen, door een jurylid de concourswerken te laten beoordelen. Jappie Kuipers, dirigent, docent en voormalig dirigent van CMV Harmonie Leek neemt de jurering op 13 oktober voor zijn rekening.

Programma

Harmonie’67 speelt het verplichte concertwerk voor het kampioenschap The Curse of the Mermaid van Thomas Doss. Een prachtig muziekstuk in de vorm van een symfonisch gedicht. Het stuk vertelt met mooie, brede melodieën, fraaie ritmes en verrassende effecten het kleurrijke verhaal van een rijke, vrekkige visser die koste wat kost meer winst wil maken. Dat loopt voor de visser niet goed af… Daarnaast speelt het orkest nog een paar andere mooie werken waaronder een compilatie van de musical Elisabeth en een vrolijke medley van Charles Aznavour.

Het concoursprogramma van CMV Harmonie Leek bestaat uit Aquarium van Johan de Meij, een werk waarin een zestal tropische vissen melodisch worden uitgebeeld, van de onschuldige tetravisjes tot de angstaanjagende koraalduivel. Het werk Virginia van componist Jacob de Haan belicht de gelijknamige Amerikaanse staat vanuit 3 invalshoeken; de kolonisatie, de slavernij en de Amerikaanse Burgeroorlog. David of the White Rock is een Welsh volkslied. Volgens de overlevering is het autobiografisch; David, die bard (de singer-songwriter van die tijd) van beroep was, vroeg op zijn sterfbed om zijn harp en componeerde dit nummer voor zijn begrafenis.

RodenburgTheater

Voor het publiek is dit concert dé gelegenheid om – naast een het beleven van een mooie muzikale avond – het nieuwe onderkomen van Harmonie Leek te bekijken. Van repetitieruimte tot concertzaal, met het RodenburgTheater is de vereniging van alle gemakken voorzien.

Gratis toegang

Het concert op zaterdag 13 oktober begint om 20:00 uur in het RodenburgTheater aan de Rodenburg 1b in Leek (naast de Rodenburghal). De toegang is gratis.

Op 6 oktober is het laatste Leekster Muziekfestival voor alle muzikanten uit Leek en omgeving

Voor de derde en laatste keer wordt dit jaarlijkse muzikale meespeelfeest georganiseerd. Vanaf 1 januari gaan we op in de Gemeente Westerkwartier.
’s Morgens vinden er workshops plaats voor belangstellende muzikanten onder leiding van gekwalificeerde docenten en ’s middags wordt er een groot orkest gevormd. Afsluitend is er het concert voor publiek. Hierbij wordt een gevarieerd programma aangeboden. Komt allen om dit laatste evenement te bekijken en beluisteren. Dit alles vindt plaats in de Rodenburghal in Leek en start om ’s morgens om 9.00 u. en ’s middags om 16.15 u.

Wil je meer informatie over deelname aan de workshops overdag of over het concert ’s middags, stuur dan een mail naar gonda.westra@gmail.com. 

poster-lmf-definitief

Nieuwe repetitieruimte

Sinds een paar weken repeteren we in het RodenburgTheater [voorheen Punt1 en  Agora] in Leek. De laatste weken voor de vakantie zijn we op donderdagavond hier actief bezig met de repetities. Hiermee kwamen we in de media.
krantenbericht-nieuwe-repetitieruimte
Afgelopen donderdag hadden we de laatste repetitie van seizoen 2017 – 2018. Nu gaan we genieten van de vakantie om in september weer aan de slag te gaan met nieuwe projecten voor het nieuwe seizoen!