Prachtige dag op Borkum

Afgelopen zaterdag hadden we een prachtige dag op Borkum. Helaas was het ’s morgens erg regenachtig, maar dat mocht de muziekpret niet drukken. Ruim 500 muzikanten deden mee aan het muziekevenement.
opleidingsorkest-15-juni-2019-borkum
Het podiumoptreden van HiT.
Nadat alle verenigingen, zowel binnen als buiten, voor het voetlicht getreden hadden, volgde de uitslag. Deze was zeer verrassend, o.a. voor de fluiters van HiT. Zij werden nl. aangemerkt als een talentvolle sectie en uitgenodigd om volgend jaar mee te doen aan de talentenjacht van de MGD.
fluittalenten-borkum
De fluitsectie van HiT.
Het Opleidingsorkest HiT kreeg van de jury 83 punten voor het optreden en het A-orkest 82 punten.

We gaan naar Borkum!

muziekfestival-borkumOp zaterdag 15 juni gaan we met het Opleidingsorkest HiT en het A-orkest naar Borkum. Hier doen we mee aan het Festival.
Op zaterdag 25 mei hadden we een repetitiedag en werken we toe naar zowel een binnen- als een buitenoptreden. De details verklappen we natuurlijk niet, maar leuk gaat het worden!

Wanneer spelen we?
HiT is als 2e orkest aan de beurt en start binnen om 10.15 u.
Het buitenoptreden is dan om 10.50 u.
Het A-orkest speelt ’s middags om 13.15 u. en treedt buiten om 13.50 u. op .
De prijsuitreiking is rond 16.00 u.

ansichtkaart-borkum

Meer informatie is te vinden op de website van MGDOnline:

Spelen bij ‘Samen uit in Leek’

sul-affiche-768x1086Op zaterdag 3 november vond er een groots evenement plaats in het hart van Leek. De gemeente Leek gaat per 1 januari 2019 op in de gemeente Westerkwartier en hier werd uitgebreid aandacht aan besteed. Heel veel verenigingen kregen een podium op diverse plaatsen. Zo ook onze vereniging. Wij speelden eerst met HiT in de Oranjerie [entree van het koetsenmuseum]. We mochten ons verheugen in divers publiek.
p1030611 p1030603Het programma bestond uit de volgende stukken;
Dance of the Magyars – Ivo Kouwenhoven
Hallelujah – Chris B. Luca
Hokey Cokey – S. Freker
Klaar voor de start – David Well
The Bare Necessities – Dagmar Kildevann
Y.M.C.A. – David Well

Om vier uur was het de beurt aan het A-orkest. Hoewel de concertruimte ietwat klein van formaat was, speelden we mooie muziek omlijst door gesproken woorden door onze dirigent.
p1030631 p1030647Dit programma bestond uit de volgende werken;
Baby Elephant Walk – Mancini
On Wings of Liberty – Rob Goorhuis
Little Red Monkey – Marten vd Wal
Virginia – Jacob de Haan
Concerto d’Amore – Jacob de Haan
Lilo & Stitch – Peter Kleine Schaars
How to train your Dragon – J. Vinson

Grande finale Leekster Muziek Festival

De grande finale van het 3e Leekster Muziek Festival op 6 oktober 2018: de leden van Concordia uit ZevenhuizenFlexx Music Woldhoorn uit Tolbert en Christelijke Muziekvereniging Harmonie uit Leek vormden samen één groot orkest met meer dan 80 muzikanten! Na één dag studeren, per sectie en als groots gelegenheidsorkest, was dit dé afsluiter van de dag.

lmf-6-okt-2018-20Dank[!] aan alle muzikanten, dirigenten, workshopleiders én natuurlijk Rodenburghal Leek en Agora Theater Rodenburg Leek.