Jeugdorkest Harmonie gestart op 14 september!!

Samenwerking 2022/2023 De Stapsteen
Het afgelopen jaar heeft de Harmonie samengewerkt met basisschool De Stapsteen. In dat jaar kregen de leerlingen een jaar lang les op een harmonie-instrument naar keuze én speelden ze samen in het leerling-orkest van de Stapsteen onder leiding van muziekdocente Lindy Adema.

Bij aanvang van het project meldden zich 60(!) leerlingen aan. Na verschillende keuzemomenten gedurende het afgelopen jaar is het resultaat 10 enthousiaste jeugdmuzikanten die verder willen met muziekles en in een orkest willen spelen!

Jeugdorkest Harmonie
De leerlingen hebben het afgelopen jaar kunnen ervaren hoe het voelt om in een orkest te spelen en om les te krijgen van een vakdocent.
De leerlingen gaan verder met hun muzieklessen bij de muziekdocenten van Het Kunstkwartier en doen daarnaast orkestervaring op in het jeugdorkest van de Harmonie.

De eerste repetitie van dit jeugdorkest was afgelopen donderdag. Elke donderdagavond van 19.15 – 19.45 uur repeteert het Jeugdorkest onder leiding van dirigent Wim Westerman in het repetitielokaal (Station Rodenburg, naast de Rodenbughal).

Ook andere leerlingen welkom
Ook beginnende muzikanten (houtblazers, koperblazers, slagwerk) die niet aan met Stapsteenproject hebben meegedaan, maar die in een jeugorkest/ opleidingsorkest willen meespelen zijn van harte welkom om aan te sluiten bij dit jeugdorkest.

Kom gerust eens kijken op donderdagavond en neem dan vooral je instrument mee!